Als u geen forumbericht in BB kunt plaatsen

Sinds eind 2006 lukt het menigeen niet (meer) een forumbericht te plaatsen in Blackboard. U kunt wel het onderwerp invullen, maar het tekstveld ontbreekt, dus u kunt verder niets intypen. Hier leest u hoe dat komt en hoe u het oplost.

    
Onderwijsadvieselement 37
2007
verouderd
status: MUSEUM
info: Naar de statusinfo van dit onderwijsadvieselement

Wat is er aan de hand?

Blackboard gebruikt een heel gewoon onderdeel van Windows. Uit veiligheidsoverwegingen is dat onderdeel tegenwoordig geblokkeerd. 

Uw nieuwe versie van Internet Explorer vraagt u, of u het goed vindt dat Blackboard dat onderdeel gebruikt. Alleen: die vraag is voor gewone mensen totaal onbegrijpelijk. U heeft wel wat anders aan uw hoofd; u vermoedt dat u weer iets krijgt wat u niet wilt, en kiest vanzelf nee.

Zonder het te merken negeert u de kwestie, en dan werkt het stukje Blackboard niet waarin u een forumbericht wilt typen.

 

Instructies

Onderstaande afbeeldingen tonen u in het groen

  • het probleem (stap 1, 2, 3) 
  • de oplossing (stap 4, 5, 6, en 7). 

Bestudeer de afbeeldingen zorgvuldig, in de volgorde die door de groene cijfers wordt aangegeven. Lees ook de kleine lettertjes in de afbeeldingen zelf. Maak eventueel een afdruk van deze pagina.

U moet de oplossing twee keer doorlopen, omdat Blackboard twee 'invoegtoepassingen' gebruikt. Daarna is het voortaan op uw computer in orde. 


dit is alleen maar een plaatje

dit is alleen maar een plaatje

 

Nadere toelichting

U wilt iets in een tekstveld in een Blackboardforum typen.

Daartoe wil Blackboard een invoegtoepassing starten, maar dat mag niet zomaar. Zolang dat niet mag (1) ziet u geen tekstveld en kunt u niets typen.

Internet Explorer meldt u in de beveiligingsbalk (2), dat Blackboard wat wil, en dat u zou kunnen zeggen dat u Blackboard vertrouwt. 

Helaas zien velen die beveiligingsbalk niet. Daarom komt er een extra venster dat om aandacht (3) vraagt. Dat moet u eerst wegklikken (4) alvorens u überhaupt nog iets kunt doen.

Daarna moet u op 'hier' in de beveiligingsbalk klikken (5) en vervolgens op uitvoeren (6). Daarna komt er nóg een waarschuwing (7). 

Blackboard heeft twee invoegtoepassingen nodig, dus moet u de procedure herhalen; u merkt dat vanzelf (het lijkt alsof de eerste keer niet geholpen heeft).


   

  

 
Over dit onderwijsadvieselement 37

Deze pagina vormt een onderdeel van de ICTO-introductie die voorafgaat aan veel trainingen van IOWO. In deze trainingen wordt systematisch gebruik gemaakt van forums.
Dit element is sinds 2007 niet meer geredigeerd.

Het is na een jaar of twee overbodig geworden doordat én Internet Explorer duidelijk werd met z'n beveiligingswaarschuwingen, én Blackboard het handiger oploste, én de mensen hebben leren omgaan met dit soort gedoe.

Status:Toelichting over de status van deze onderwijsadvieselementen MUSEUM 
naar inhoud

   

  

naar inhoud
Context & colofon

U ziet een 'onderwijsadvieselement' dat ik in mijn onderwijsadviespraktijk gebruik of gebruikt heb.
Deze elementen zijn veelal achtergrondmateriaal bij workshops, cursussen en advieswerk; bovendien worden ze gebruikt voor zelfstudie, bijvoorbeeld in het kader van de BKO.
De meeste heb ik ontwikkeld bij IOWO, dat inmiddels opgeheven is. Ik werk ze af en toe bij, of ik laat ze juist historisch intact; let op het jaartal en de status.
Onregelmatig maak ik ook nieuwe.
De index geeft u een overzicht van de onderwerpen en statussen.
Ik stel uw reacties zeer op prijs.

 

Willibrord Huisman, 2002 - 2021

 

www.willibrordhuisman.nl/onderwijsadvies
www.ru.nl/docenten (Radboud Universiteit, Teaching and Learning Centre)
Naar de index van de onderwijsadvieselementen (nieuw venster)© Willibrord Huisman: niet kopiëren, graag naar verwijzen. Toelichting over verwijzing opnemen
 
NB: Als u dit kunt lezen, heeft u vermoedelijk een afdruk in handen. Deze onderwijsadvieselementen zijn evenwel ontworpen voor interactief gebruik, met als gevolg dat essentiële informatie niet afgedrukt wordt; zo ziet u van een reeks afbeeldingen alleen de eerste. Neem gerust contact met mij op voor anderssoortige presentaties van deze materie.