Willibrord Huisman Homepage
www.willibrordhuisman.nl

Up to the highest level of this menu treeWebstek

vuller
Koorwerk: 
- Nieuwsbrief
- Blogjes

- Nieuw: Brandsma, 2023
- De passie De lastpost
- Andere composities
- Campuskoor
- Studentenkerk
- Kinderkerk  

 

Koorwerknieuwsbrief:

lieddag 3; relipotpourri, vlo, aqua; tituspassieplan

Verzonden 5 oktober 2022; wijzigingen nadien in bruin.

Beste koorliefhebber,

graag vertel ik je weer wat over mijn koorwerk: de derde lieddag in de Studentenkerk, nieuw geschreven pretmuziek, en een heel groots plan. Jawel!

____________________________________________
Te doen: lieddag, zaterdag 15 oktober

Het koor van de Studentenkerk ziet en hoort je graag op onze derde lieddag. We werken aan een paar nieuwe kerkliederen, vooral om ze met plezier te zingen. Na de lunch verzorgt Inge Stok een heilzame zangworkshop. We sluiten af met een bezinning/bezinking/bezinging.

Ben je koorzanger, zing je graag? Welkom!

Zaterdag 15 oktober 10:00-16:00
Studentenkerk, Erasmuslaan 9A, 6525 GE Nijmegen
Informatie, inschrijven:
https://www.ru.nl/studentenkerk/zingen

_____________________
Nieuw werk: 3x pretmuziek

Grappig 19e eeuws tekstje, nieuwe noten: de canon "The Siphonaptera", over vlooien. Met een ostinato in de bas. Leuk bij het inzingen!

En ook: we zingen in de H. Mis van de 99ste Dies van de Radboud Universiteit. Feest! Kunnen de kerkgangers ook wat meezingen? Ik dacht: een toonladder kunnen ze vast wel. En dan kakelt het campuskoor er doorheen. Zie en zing "Feliciter", een relipotpourri'tje.

Nog zo'n gelegenheid: het zomerconcertje tijdens de koorbarbecue bij mij in de tuin. Dat concertje is dan rond de fontein van het verzorgingshuis om de hoek, genaamd Aqua viva – naar de bekende tekst van Johannes 4, vers 10. Een koorstukje met aparte stem voor het publiek: Aqua viva.

__________________________________________
Oud werk: Clamavi

En nu ik dan toch kleine koorwerkjes onder de aandacht breng: Clamavi, een canon in de kwint. Ooit op vakantie geschreven met slechts een stemvork, papier en potlood. Wat een gereken! Maar het lukte. Koren zingen hem graag, omdat de ligging voor ieder past. En het klinkt betoverend, alsof er drie overtreffende trappen zijn.

__________________________________________
Groots plan: een passie over Titus Brandsma

Titus Brandsma, een belangrijke inspirator van de Radboud Universiteit, werd onlangs heilig verklaard. En niet voor niets, als je zijn werken en daden beziet. En de universiteit bestaat binnenkort honderd jaar. Reden genoeg voor een nieuw 'veelstemmig verhaal', vonden Hendrik Jan Bosman en ik. We zouden het niet durven als we niet eerder De lastpost geschreven hadden. Dus ook nu: nieuwe teksten, gezien vanuit de vragen en ogen van jongeren van vandaag; meerkorig, met publiekszang, uitvoeringen in de stad en op de campus. Kom! Zing mee! Zie het blogje Tituspassieplan, en binnenkort almaar meer.

Dank voor je aandacht; ik stel je reactie op mijn nieuwsbrief zeer op prijs. Wil je je aan- of afmelden: http://www.willibrordhuisman.nl/koorwerk/nieuwsbrief

Willibrord Huisman

 

© Willibrord Huisman 1990-2024
Reacties? Vragen? Graag!
Abonneer je op mijn koorwerknieuwsbrief
Multifunctionele webstek:
permanent in ontwikkeling,
altijd wel ergens verouderd,
sinds november 2011.
 
Ruimte die zorgt dat springen van boven goed uitkomt..