Willibrord Huisman Homepage
www.willibrordhuisman.nl

Up to the highest level of this menu treeWebstek

vuller
Koorwerk: 
- Nieuwsbrief
- Blogjes

- Nieuw: Brandsma, 2023
- De passie De lastpost
- Andere composities
- Campuskoor
- Studentenkerk
- Kinderkerk  

 

Koorwerknieuwsbrief: workshop; gregoriaans; requiem; liefde

Verzonden 7 januari 2020; wijzigingen nadien in bruin.

Beste koorliefhebber,

Graag stuur ik je hierbij mijn eerste koorwerknieuwsbrief - een vervolg op de 'lastpostpost' die ik de afgelopen jaren schreef. Over mijn koormuziek en over kooractivititeiten waarover ik enthousiast ben. Doe er je voordeel mee, stuur 'm door!

Te doen: zondagse Studentenkerk

Sinds een half jaar ben ik de vaste dirigent in de Studentenkerk, vooral voor de zondagse vieringen van elf uur. Je bent daar altijd welkom. Maar wist je dat het koor op diezelfde zondag om 10 uur repeteert, en dat iedereen daarbij kan aanschuiven? Als je de studentenkerkmuziek zo'n beetje kent, of als je min of meer van blad kunt zingen, kun je zo meedoen. Anders ook trouwens; alleen kan het dan zijn dat een van de vijf liederen wat te lastig is. Maar dan zing je gewoon de makkelijke mee. Graag!

www.ru.nl/studentenkerk/actief/zingen/

Te doen: Choir Singing Workshop for Dummies and Pros

In de RU-onderwijsdagen hoort natuurlijk ook muziek. Dus kan iedereen meedoen aan de koorzangworkshop. Gericht op docenten en studenten; maar ben je dat niet, dan kun je evengoed meedoen. Wel aanmelden! Dinsdag 28 januari, 12:30-14:00, Studentenkerk.

www.ru.nl/docenten/actueel/radboud-onderwijsdagen-2020/dinsdag-28-januari-2020/

Te doen: Workshop Gregoriaans op de campus

Een buitenkans voor elke zanger, ook beginners, om oeroude muziek te zingen - voor veel jongeren totaal onbekend. Zing mee met en luister naar de Schola Cantorum Karolus Magnus onder leiding van Stan Hollaardt. Stan zal de muziek toelichten;  en dan is het vooral een kwestie van meedoen en ervaren. Zaterdag 29 februari, 12:30-16:30, Studentenkerk. Nadere info volgt; stuur me een mailtje.

Over de schola: www.karolus-magnus.nl

De passie De lastpost in Amsterdam; ook in Nijmegen

Het koor van de Dominicusgemeenschap in Amsterdam gaat De lastpost uitvoeren! Op Goede Vrijdag 10 april, 's avonds. In samenwerking met het Campuskoor en Carmina Ludicra. We plannen ook een openbare doorloop in Nijmegen op zondag 29 maart, overdag.

Nadere gegevens volgen, houd www.passiedelastpost.nl in de gaten.

Nieuw werk: Habeas requiem

Op 1 februari 2019 overleed mijn vrouw Elianne Muller. Ik kon haar het beste vaarwel zeggen met muziek: een canon, gebaseerd op het gregoriaanse In paradisum - te zingen door alle aanwezigen. Voel je vrij dit lied te gebruiken, mocht je iemand uitgeleide moeten doen.

www.willibrordhuisman.nl/composities/habeasrequiem  

Oud werk: Over de liefde

Soms komt het zomaar bij elkaar: een onderwerp, een gelegenheid, een tekst, en een koortje. Op Frits Hendriks' gedicht Over de liefde schreef ik een intiem driestemmig koorstukje. Het toenmalige Huygenskoor zong het onvergetelijk  in de Roze Viering in de Studentenkerk. In regenboogkleding, jawel.

www.willibrordhuisman.nl/composities/overdeliefde

 

Dank voor je aandacht! Ik stel je reactie op mijn nieuwsbrief zeer op prijs. Wil je je aan- of afmelden: www.willibrordhuisman.nl/koorwerk/nieuwsbrief

Willibrord Huisman

 

© Willibrord Huisman 1990-2024
Reacties? Vragen? Graag!
Abonneer je op mijn koorwerknieuwsbrief
Multifunctionele webstek:
permanent in ontwikkeling,
altijd wel ergens verouderd,
sinds november 2011.
 
Ruimte die zorgt dat springen van boven goed uitkomt..