Kinderkerk Studentenkerk Nijmegen!Kinderkerk

Studentenkerk
Nijmegen

Kinderkerk

vuller
Nieuw & nieuws
Programma 
Over de Kinderkerk 
Over deze website 
Contact 
 

Kerstspelen 

Paasspelen 

Ander werk 

KinderWerk 

Registers 

Publicaties 

Colofon 

Journaal 

Auteur 

Archief 

Zoek in Kinderkerk

 

Kinderkerk!

Snel rondkijken? Klik op KinderWerk!
U ziet nu de startpagina van deze site, zoals die er in 2013 uitzag - ze wordt sindsdien niet meer geüpdatet, maar wel beheerd.
 
Het adres is www.willibrordhuisman.nl/kinderkerk
 
Gebruik de rode en paarse hyperlinks om uw weg te vinden in de 300 pagina's. Werkt er iets niet? Geef het door alstublieft.
Nieuw op de site
Kijk ook eens naar...
April 2013: opnamen van vorig jaar van het paasliedje De nieuwe morgen, met klokkenspel door vier kinderen.
 
Mei 2013: een pianobegeleiding bij En het werd stil, een solo te zingen lijdensverhaal voor kinderen.
 
Zie verder het  journaal.
De lastpost, een veelstemmig verhaal
We schrijven een geheel nieuwe passie, voor koor a capella - zelfs met een kinderkoortje. Nieuwe tekst, gebaseerd op het Matteüsevangelie, nieuwe muziek, in klassieke stijl, vooral gericht op jongeren.
Lees erover, bekijk de video's, doe mee in het projectkoor, bezoek de concerten, zorg voor een sponsor, download de partituren, voer dit uit in je eigen kerk of met je eigen koor. www.delastpost.nl
Nieuws voor sitebezoekers

Dansen van plezier - nieuw intochtsliedje voor kinderkoor

Voor de passie De lastpost schreven Hendrik Jan Bosman en Willibrord Huisman een liedje waarin kinderen vertellen van Jezus' intocht in Jeruzalem. Vrolijk, maar het gaat wel ergens over: een tekst voor zowel kinderen als 'grote mensen'. Kijk en luister naar Dansen van plezier, gebruik de partituur, vertel het ons, maak een opname, stuur die op.

Anders dan anders - ook voor avondmaalsviering of eerste communie

In het midden van De lastpost zit vrolijk of beter vreugdevol deel: de viering van Pesach, het breken en delen van het brood, en de lofzang. Een sluitend geheel, klein beginnend met een kinderkoortje, dan een deel voor gemengd koor, dan vrouwenkoor (dat Jezus' woorden zingt) en groots eindigend met een lied voor iedereen. Iets voor een gemeente of parochie met muzikanten? Kijk, luister, download, gebruik, neem op en vertel verder: Anders dan anders en Van hand tot hand.

Jezus op een ezel, over de jassen lopend. Door Judith, toen 6 jaar.

Welkom in het land van God - echt voor een eerste communie

In 2011 schreef Willibrord een nieuw eerstecommunieliedje bij de methode "Door de poort". Bepaald niet in Kinderkerk- of Lastpoststijl, maar gewoon met huistuinenkeukenmuziek. Het werkt! Waarschuwing: als je het één keer gezongen hebt, gaat het nooit meer uit je hoofd. En zo hoort het bij een eerste communie.  Lees, luister, gebruik en vertel: Welkom in het land van God.

Nieuws van de Kinderkerk

Kinderkerk gestopt - website blijft in de lucht

Spijtig is het, maar het is niet anders. Afgelopen zomer, 2013, ben ik na 22 jaar met de Kinderkerk gestopt omdat ik al mijn aandacht wil kunnen richten op de nieuwe passie De lastpost, een veelstemmig verhaal.

Enkele leden van de kinderkerkgroep wilden verder gaan, maar moesten toch opgeven: er komen te weinig kinderen om een kinderkerk levend te houden. Wellicht gaan de kerst- en paasspelen, mede dankzij de enthousiaste studenten, wel door. U vindt voortaan alle actuele informatie over de kinderkerk van de Nijmeegse Studentenkerk via www.ru.nl/studentenkerk.

Intussen houd ik deze site in de lucht: ze trekt inmiddels al vijftien jaar dagelijks tientallen serieuze bezoekers, zo zeggen de webstatistieken.

Wees welkom op deze stille site, en uw reacties stel ik als altijd bijzonder op prijs.

Willibrord Huisman, september 2013

Klik voor vergroting in nieuw venster
Klik voor recente foto's
Kinderkerkkinderen (Eva, 2002)
 
Kinderkerksitelogootje
© Willibrord Huisman 1990-2013
Reacties? Vragen? Graag!
Deze website bevat spel, tekst, muziek, opnamen en verslagen
van 22 jaar Kinderkerk in de Studentenkerk
van de Radboud Universiteit Nijmegen
Huidig adres: www.willibrordhuisman.nl/kinderkerk