Kinderkerk Studentenkerk Nijmegen!Kinderkerk

Studentenkerk
Nijmegen
Terug naar nulniveauKinderkerk
Terug naar niveau 1AnderWerk
 
Menu Rommelzolder
Rommelzolder:
 
Kinderkerkgebed
Achter tralies
 
Ik wil de baas zijn
 
Een nieuwe tijd
Woorden zaaien
Rustig sterven
 
Het regent kip
Stomme blaadjes
Een nieuwe bel
 
Pinksteren 2003 
de Ark getekend
Zoek in Kinderkerk

Drie geestrijke flessen  

Pinksteren 2003

Geest, wat is dat? Die komt uit een fles, bij Aladin. We hebben de ogen dicht gedaan en drie geesten uit drie flesjes laten komen. De oranje geest rook naar sinaasappeltjes. De bruine naar kruidnagelen. En de bleke geest rook naar alcohol. Hé, dat is grappig, een oud woord voor alcohol is geest

Alcohol, daar word je anders van. Je durft wat meer en je praat wat makkelijker (als je er niet teveel van drinkt tenminste, want dan word je dronken). 

We hebben het Pinksterverhaal gelezen. 'Die mannen zijn dronken', zei een van de omstanders. Nou, dat waren ze niet. Maar ze durfden ineens wel. En ze praatten zo, dat iedereen hen verstond. En iedereen die het hoorde, die werd enthousiast: geestdriftig.

Maar wat was het dan, dat hen zo begeesterde? Helaas waren in de kinderbijbel van Karel Eykman zowel het 'geluid' als de 'hevige wind', als het 'vuur' als de 'heilige Geest' zelf wegvertaald. Waarom was dat nou gedaan? Omdat mijnheer Eykman het voor kinderen van 1982 zo begrijpelijk mogelijk wou maken. 

Gelukkig hadden we een afdruk bij ons van http://www.biblija.net  Daar kun je naast elkaar lezen hoe het zit in je eigen taal. 'Ein Brausen vom Himmel als eines gewaltigen Windes', schreef Luther. En wat dacht je van 'sonus tamquam advenientis spiritus vehementis'?  We vonden vooral неба, как бы от несущегося сильного ветра heel indrukwekkend, ook al kon niemand het voorlezen.

 

Tja, toen werd het toch wel tijd voor de taal van de Kinderkerk. Dat is: iets doen. Liefst iets waar de grote mensen ook wat aan hebben. Nou, dat is gelukt, dat zie je op de foto's. Sommigen gingen er echt een tijdje in staan met hun hoofd. Anderen snapten het niet, die bukten eronderdoor. Ach.

niks Jos en Lisette krijgen de Geest

 

Anne demonstreert de Geestmachine

 

Moeder & dochters

8 juni 2003
 
Kinderkerksitelogootje
© Willibrord Huisman 1990-2013
Reacties? Vragen? Graag!
Deze website bevat spel, tekst, muziek, opnamen en verslagen
van 22 jaar Kinderkerk in de Studentenkerk
van de Radboud Universiteit Nijmegen
Huidig adres: www.willibrordhuisman.nl/kinderkerk